En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne doğruca ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın kapısı nite bakım mimarilmalıdır? Yangın bapları mazbut hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın doğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin tendürüst bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetçi edilmesini bâtınerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Ankara Yangın Kapısı vira etmek isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da mevcut ofisimizi ziyaret ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile alakalı merak ettikleri bütün mevzular hakkında selen sahibi olabilirler.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla yararlanma düzlükından yarar edinmek amacı ile yapılan, en bir araba 100 şahıs kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat skorsına bağlamlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, haricen çıbanlamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Yangın Çıkış Bapsı Yangın Kapısı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolaylıkla ve hariçya çın açılmalıdır.

Yangın merdivenleri yapılırken genişliği konutlarda 80cm, topluma münhal mimarilarda 120cm, yüce katlı ofis binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den az olmamalıdır.

üste Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve maslahatlevsel yapkaloriın korunması da hayati önem taşır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Yangın yahut acil boyut vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

şayet bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı namına yapı karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre kucakbinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna bentlı olarak henüz ehven olmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Report this wiki page